Selecteer een pagina

Aangenaam, Maarten Davidse

Vrije Jongens is opgericht door mij, Maarten Davidse. Ik ben meubels van staal en hout gaan maken vanuit de behoefte naar betere stalen meubels voor een eerlijke prijs. Mijn specialisme is het werken met staal en samen met een houtbewerker maak ik jouw handgemaakte tafel met oog voor detail en kwaliteit. Ik zorg ervoor dat jouw meubel een leven lang meegaat. In het assortiment vind je Eikenhouten eettafels en eettafels van Lindenhout. 

De werkwijze van Vrije Jongens

Vrije Jongens geeft meubels aandacht. Met ambachtelijk handwerk, oog voor details en degelijke constructies. Ik ontwerp en maak de meubels in een karakteristieke werkplaats in de buurt van Amsterdam. De tafels maak ik met mijn eigen handen en zo zie ik de kwaliteit ontstaan. Het resultaat is een meubel om trots op te zijn.

Duurzame materialen

Vrije Jongens werkt alleen met duurzame houtsoorten uit eigen land. Nederland heeft genoeg moois te bieden. Wij werken met minimaal een FSC-keurmerk. We proberen zo duurzaam mogelijk te werken en een positieve impact te maken met onze meubels. De Eikenhouten eettafels zijn op zich zelf al duurzaam door de lange levensduur. 

Bij de verwerking van staal ontkom ik er niet aan dat er CO2 vrijkomt. Om dit te compenseren zoeken we naar een snelle compensatie van deze vrijgekomen CO2, zodat we dit op alle vlakken kunnen reduceren. Ben je benieuwd naar mijn zoektocht om zo duurzaam mogelijk te werken? Binnenkort schrijf ik daar een aantal blogs over. Hou de social mediakanalen in de gaten.